Статті

Ерготерапія

Ерготерапія –це професія в сфері охорони здоров&rsqu...

детальніше

Дисфагія

Дисфагія – це розлад акту ковтання.  Сам акт ко...

детальніше

Фізична терапія

Фізична терапія (фізична реабілітація) надає послуги для окр...

детальніше

Логопедiя в нейрореабiлiтацii

Реабілітація – це важлива частина процесу відновлення ...

детальніше

Дизартрія

Дизартрія — порушення вимовної сторони мовлення, сприч...

детальніше

Афазія

Афазія Пацієнти з комунікативними труднощами мають бути огл...

детальніше

Реабілітація після інсульту

Реабілітація після інсульту   Жодні підходи до реабіл...

детальніше

Що таке інсульт

Що таке інсульт   Інсульт – це раптове припинен...

детальніше

Нейропластичність

Незалежно від того, хотіли б Ви вивчити нову мову, відновити...

детальніше

Ерготерапія –це професія в сфері охорони здоров’я, яка базується на знаннях, щосприяють зміцненню здоров'я та благополуччя у всіх аспектах повсякденного життя за допомогою цілеспрямованої діяльності.

Цілями ерготерапії є заохочення, розвиток, відновлення та підтримання здібностей необхідних для виконання повсякденної діяльності, щоб запобігти виникненню дисфункції. Ерготерапевтичні програми призначені для сприяння максимального використання функції для задоволення потреб людини у робочому та соціальному середовищі, особистісних та домашніх умовах. Основна особливість ерготерапії є активним залученням людини у терапевтичний процес. Ерготерапевти отримують знання з соціальних, психологічних, біологічних і медичних наук, професійних навичок та методів. Польові дослідження є невід'ємною частиною курсу навчання.

Де працюють ерготерапевти?

Ерготерапевти працюють людьми усіх вікових груп та в широкому діапазоні фізичної та психологічної сфер.

Місця роботи можуть включати лікарні, клініки, денний стаціонар та реабілітаційні центри, домашні програми, спеціальні школи, промислові та приватні підприємства.

Багато ерготерапевтів займаються приватною практикою, а також викладацькою та консультативною діяльністю.

Як працюють ерготерапевти?

Оцінювання

Процес ерготерапії базується на первинному та повторному оцінюванні. Ерготерапевт разом із пацієнтом/клієнтом, який потребує допомоги, зосереджують увагу на індивідуальних здібностях та особливостях оточуючого середовища, а також на проблемах пов’язаних з діяльністю особи у повсякденному житті.

Оцінювання включає застосування стандартних процедур, інтерв’ю та спостереження у різних умовах та консультації із людьми, які відіграють важливу роль у житті пацієнта/клієнта.

Планування

Результати оцінюванняє основою планування, яке включає коротко- та довгострокові цілі терапії. Планування повинневідповідати стадії розвитку людини, її звичкам, ролям, перевагам способу життя і оточуючого середовища.

Втручання

Втручання зосереджене на програмах, які орієнтовані на людину й навколишнє середовище. Вони призначені для полегшення виконання повсякденних завдань й адаптації умов, в яких людина працює, живе і спілкується. Наприклад, навчання новим методам та забезпечення обладнанням, які сприяють незалежності в особистій гігієні, зниженніархітектурних бар'єрів і наданніможливості для зменшення стресу.

Співпраця

Ерготерапевти визнають важливість командної роботи. Співпраця та координація з іншими фахівцями, сім’єю, опікунами та волонтерамивідіграють важливу роль в реалізації цілісного підходу.

Науково-практичничний центр "Технології нейрореабілітації" ukraina.net.ua - каталог сайтов Украины
Створення сайтів